Catering voor bedrijven: wat te overwegen

Catering voor bedrijven

 

Ondernemers hebben vaak weinig tijd om maaltijden en snacks voor hun werknemers te plannen, laat staan om een samenhangend dieetplan op te stellen. Het team van uw bedrijf is misschien verspreid over de stad, of misschien werkt u lange dagen met onregelmatige roosters. Hoe dan ook, de catering voor uw werknemers kan een uitdaging zijn. Gelukkig kunnen de meeste van deze uitdagingen worden bestreden door te weten welke vragen u moet stellen voordat u een cateraar inhuurt en met welke overwegingen rekening moet worden gehouden bij het plannen van een exclusief dieet voor uw bedrijf. Nu bedrijven elke dag veeleisender worden wat betreft voedselkwaliteit en voeding, is het belangrijk dat u een professionele cateraar inhuurt die verstand heeft van catering voor bedrijven. Hier zijn enkele inzichten in wat u mag verwachten van elke cateraar die u inhuurt en hoe u ervoor kunt zorgen dat uw bedrijf de best mogelijke cateringdiensten van hen krijgt.

Wat je moet overwegen voordat je een cateraar inhuurt.

Er zijn veel factoren die het succes van een cateringevenement beïnvloeden, waaronder het type cateringdienst dat u kiest, hoe u de catering bestelt, en het eten zelf. Om ervoor te zorgen dat uw volgende cateringevenement een succes wordt, zijn er een paar dingen die u moet overwegen voordat u een cateraar inhuurt.

Ten eerste, het type keuken dat u wilt voor uw volgende evenement is belangrijk. Als u een formele, sit-down evenement, dan kunt u overwegen het inhuren van een cateraar die gespecialiseerd is in lekker eten. Als u daarentegen op zoek bent naar een informeel evenement, zoals een barbecue, waar de nadruk meer ligt op hapjes en fingerfood, dan is een ander bedrijf misschien beter geschikt.

Vervolgens moet u bepalen of u een cateraar wilt inhuren die op locatie levert of dat u liever uw eten laat bezorgen. Er zijn voor- en nadelen aan beide opties, dus doe goed onderzoek voordat u een keuze maakt.

Ten slotte is een van de belangrijkste overwegingen voor het inhuren van een cateraar de prijs. Zelfs als je andere factoren hebt die een bepaalde cateraar een betere keuze maken, als ze te duur zijn, dan wil je misschien elders kijken. Evenzo, als ze te goedkoop zijn, dan kunt u eindigen met een ondermaatse ervaring.

Catering voor zakelijke bijeenkomsten

Catering voor zakelijke bijeenkomsten kan in een aantal opzichten een uitdaging zijn. Waarschijnlijk krijgt u meerdere offertes voor uw evenement, wat het moeilijk kan maken om een beslissing te nemen. Als u dan eenmaal een cateringservice hebt gekozen, kan het zijn dat hun menu niet helemaal is wat u in gedachten had. Om ervoor te zorgen dat u de juiste catering voor uw volgende zakelijke bijeenkomst krijgt, zijn er verschillende overwegingen die u kunt maken.

Allereerst is het belangrijk om het verschil te begrijpen tussen de cultuur van uw bedrijf en het menu van uw cateringservice. Als u een steakdiner wilt hebben, terwijl de cultuur van uw bedrijf meer van een vissoort is, moet u misschien uw menu aanpassen om uw collega's tegemoet te komen. Evenzo, als uw menu vol staat met gezondere opties, terwijl het dieet van uw collega's misschien meer gericht is op iets meer verwennerij, moet u misschien dingen veranderen.

Een andere belangrijke overweging bij de catering voor zakelijke bijeenkomsten is te bepalen hoeveel mensen op uw evenement aanwezig zullen zijn. Als het een kleinere vergadering is met slechts een paar collega's, dan kan het voordelig zijn om alleen fingerfood te laten serveren. Aan de andere kant, als het een formeler evenement is met veel mensen, dan kunt u een meer formele cateraar met een volledig menu overwegen.

Gastmaaltijden en snacks

Traditionele zakenlunches bestaan meestal uit een broodje, een salade en misschien een stuk fruit, later op de dag gevolgd door een paar stukken taart of koekjes. Hoewel dit een prima lunch is, is het misschien niet de gezondste optie voor werknemers die lange uren werken en vaak geen tijd hebben om een fatsoenlijke maaltijd te eten.

Om ervoor te zorgen dat uw werknemers de benodigde voedingsstoffen binnenkrijgen en tegelijkertijd binnen hun dagelijkse calorieën en voedingsdoelen blijven, is het belangrijk om een snackplan voor uw bedrijf op te stellen. Hoewel dit in eerste instantie ontmoedigend kan lijken, kan het met slechts een paar eenvoudige stappen worden gedaan.

Ten eerste is het een goed idee om een voedingsdeskundige in te huren die u kan helpen een aangepast dieetplan voor uw bedrijf op te stellen. Het dieetplan moet rekening houden met zaken als de lengte van de werkdag, het belang van elk voedingsmiddel en de specifieke voedingsbehoeften van elke persoon in uw team.

Vervolgens moet u een aangepast menu maken voor uw snacks met een verscheidenheid aan verschillende voedingsmiddelen, zoals sandwiches, fruit, mueslirepen en andere gezonde items. Het aangepaste menu moet zowel calorierijke als calorievrije items bevatten.

Conclusie

Het opbouwen van gezonde gewoonten kost tijd, dus wees geduldig met uw plan om de gezondheid en voeding van uw werknemers te verbeteren. Als u eenmaal een aangepast dieetplan hebt, kan het gemakkelijker vol te houden zijn dan te proberen zelf een dieet samen te stellen.

Bovendien kan het moeilijk zijn om tijd te vinden om gezonde maaltijden te koken terwijl u lange uren werkt, dus maak gebruik van het gemak van cateringdiensten terwijl u op schema blijft met uw dieetplan. Als u deze paar dingen doet, bent u goed op weg om een bedrijfscultuur op te bouwen die zowel gezond als gelukkig is!